Zin in een job als beveiligingsagent? Deze vragen kunnen op je afkomen

BLOG

Als beveiligingsagent ben je verantwoordelijk voor het creeëren en behouden van een veilige omgeving voor de mensen. Dat wil zeggen: voorbereid zijn op elke situatie. Dat zorgt ervoor dat deze job vaak moeilijk in te vullen is. De recruiter gaat goed afwegen welke persoon hij/zij aanneemt aan de hand van een paar goedbedachte vragen. Net zoals je moet voorbereid zijn op elke situatie, bereid je je beter ook goed voor op deze vragen.

Waarom ben je een beveiligingsagent geworden?

Deze vraag stelt de recruiter niet alleen om het ijs te breken. Onderschat deze vraag niet: het antwoord dat je geeft, is voor de recruiter een indicatie hoe gemotiveerd je bent om de functie van beveiligingsagent uit te voeren. 

Welke diploma’s heb je behaald?

Welke brevetten heb jij behaald of welke opleiding heb jij gevolgd? Bereid deze vraag ook goed voor. Zorg ervoor dat je je behaalde brevetten of opleidingen vlot na elkaar kan opsommen. Zo kom je zelfzeker over.

Welke competenties onderscheiden je van de rest?

Met antwoorden als “Ik ben een harde werker” of “Ik ben supergemotiveerd” ga je niet ver geraken. Iedereen stelt zich in de ogen van de recruiter voor als een supergemotiveerde harde werker. Om een antwoord te geven op deze vraag, moet je je focussen op specifieke skills die je onmisbaar maken als beveiligingsagent. Als je je talent kan koppelen aan de functie waarvoor je solliciteert, heb je het ideale antwoord.

TIP: Geef zowel professionele als persoonlijke skills.

Welke competenties heb je bijgeleerd tijdens je werkervaring?

Deze vraag kan je goed voorbereiden op voorhand. Denk aan situaties waar je problemen goed hebt afgehandeld of succesverhalen waar jij samen met je team een opdracht tot een goed einde hebt gebracht.

Geef een voorbeeld van een moeilijke situatie en hoe heb jij het aangepakt/opgelost

Denk aan de perfecte situatie die beschrijft waarom jij de perfecte persoon bent voor de job. Neem je tijd om hierover na te denken, het is een kans om je recruiter te overtuigen van je skills.

Wat zou je doen als je een collega ziet misbruik maken van zijn positie

Voor sommigen kan dit een moeilijke vraag zijn. Zou jij je collega aangeven wanneer je ziet dat hij of zij misbruik maakt van zijn of haar positie? Denk maar aan het inkijken van beveiligde documenten, gevoelige foto’s posten op social media of slapen tijdens een shift.

Word je ooit agressief tijdens lastige situaties? Hoe bedwing je de woede op zo’n moment?

TIP: benadruk dat je nooit je job of de verantwoordelijkheid die je draagt als beveiligingsagent in gevaar zou brengen.

Geef een situatie waar je trots op bent

Heb je ooit iemand gered, of heb je een andere situatie die je heel trots maakt en te maken heeft met beveiliging? Hier kan je indruk maken op je recruiter.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een beveiligingsagent volgens u?

Het antwoord op deze vraag geeft de recruiter inzicht over hoe je kijkt naar je job als beveiligingsagent.

Kan je goed samenwerken met anderen? Heb je dat al eens gedaan?

Werken in beveiliging gaat vaak gepaard met teamwork. Het is belangrijk dat je met anderen kan samenwerken. Ben je eerder een leider of toch een volger?

Hoe ging jouw sollicitatiegesprek? Heb je nog handige tips? Laat maar weten!

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor