Business Manager: People Manager & Sales * Regio Limburg
Limburg
Bediende
Office

In 't kort:
Bij ons zit je zelf aan het stuur van je carrière.
Je krijgt de teugels en sleutels van je eigen kantoor in handen en je gaat ermee aan de slag. Je stuurt je eigen team van HR Consultants aan en je zorgt voor happy klanten en uitzendkrachten. Je zorgt voor de juiste commerciële instroom – en je bepaalt de korte en lange termijnstrategie van jouw kantoor en regio, samen met de Regio Manager.

En daarvoor heb je verschillende petten op..
•    Die van Business Manager, die het helikopterzicht bewaart over het kantoor en over de noden die er zijn. Je weet als de beste wat er roert en waar de successen en uitdagingen liggen, doordat je elke dag betrokken bent bij zowel de mensen als de cijfers
•    Die van People Manager, die zorgt voor de groei en het welzijn van alle Consulenten in het kantoor
•    Die van Account Manager, die instaat voor de klanten en prospecten, voor het opbouwen van een interessant netwerk, voor alle commerciële contacten en het binnenhalen van leuke vacatures en projecten
•    Die van Analyst, die graag bezig is met cijfers, omzet, marge, prijzen,… en die de vertaalslag kan maken naar “gewone-mensen-taal”
•    Die van Strateeg, die zowel op korte als op lange termijn een haalbare maar uitdagende strategie voor het kantoor uitwerkt én implementeert
•    En ten slotte: die van Collega, die wanneer dat nodig is mee aan de frontlinie staat, door te helpen, te coachen, en het goeie voorbeeld te geven.

 

lees meer
HR Manager
Anderlecht
Bediende
Office
Te vaag? 
Hierbij wat verduidelijking over je takenpakket:
  • Als verantwoordelijke Payroll en Compensation & Benefits, sta je samen met ons sociaal secretariaat in voor het beheer van onze lonen en de extralegale voordelen. Elk jaar volg je het cafetariaplan op en intussen doe je onderzoek naar de lonen in onze sector, om zo in lijn te blijven met onze concullega’s.
  • Je neemt ook alle HR-Communicatie voor je rekening. Je bent het aanspreekpunt voor al onze medewerkers en je zorgt voor een warm onthaal van nieuwe mensen.
  • Ook Training komt bij jou terecht: je stuurt onze Talent Acquisition & Development Manager aan en je zorgt zelf voor de coördinatie rond de subsidies.
  • Je bent betrokken bij het volledige in- en outproces bij ons. Je zorgt voor mooie loonsvoorstellen, de contracten en je begeleidt elke opstart. Je beheert de evolutie- en ontwikkelingsgesprekken binnen Jobmatch en je volgt deze ook op. Daarnaast ben je zelf ook aanwezig bij motiveringsgesprekken, exitgesprekken en beheer je elk ontslag op een professionele manier.
  • Je houdt je kennis van HR wet- en regelgeving goed op peil. Je volgt de wetgeving op en maakt de vertaalslag naar onze interne reglementen. Alle HR-procedures en processen schrijf je netjes uit en je zorgt ook voor de corrrecte opvolging ervan.
  • Verder werk je mee aan allerhande HR-projecten (loonpolitiek, carrièreplan, employer branding,..) en heb je ook oog voor welzijn op het werk, onderhoud je goeie relaties met HR-partners en volg je alle HR-gerelateerde facturatie op. 
lees meer
Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor