Verbonden tijdens telewerk: zo houd je contact met je collega’s

Verbonden tijdens telewerk: zo houd je contact met je collega’s

BLOG
AdobeStock_335920355- CONTACT - TELEWORKING

Al houden we afstand op anderhalve meter, telewerk blijft de meest efficiënte maatregel om een coronabesmetting te vermijden. Helaas zorgt afstandswerken ook mentaal voor afstand met je collega’s. Hier zijn 8 tips voor een warmer contact met je team.

 

  1. Meet & Greet

Plan op vaste tijdstippen een online meeting in met je collega’s en team. Hierdoor krijg je de kans om face to face alles even te overlopen. Zo’n digitaal intermezzo doorbreekt de telewerkdag en je kijkt er samen naar uit.

Tip: Google Meet, Zoom, Microsoft Teams, Skype for Business
 

  1. Online planning

Door een gezamenlijke online teamplanning te maken, weet je waar je collega’s mee bezig zijn. Zo’n overzicht werkt heel verhelderend: je ziet waaraan je kan samenwerken en waar je efficiënt taken kan verdelen.

Tip: Microsoft Planner

 

  1. Let’s chat together

Maak een WhatsApp-groepje met alle collega’s. Heel handig om algemene werkgerelateerde vragen te stellen of last-minute vergaderingen te melden. Let wel: overdaad schaadt. Eindeloze reply’s met giphy’s of emoticons devalueren je professionele groepschat tot een praatbarak.

Tip: WhatsApp, Messenger

 

  1. Playlist

Op kantoor werk je vaak met achtergrondmuziek. Waarom ook niet tijdens het telewerken? Online muziekdiensten zoals Spotify bieden je een (gratis) account aan waarmee je een playlist kunt samenstellen of kiezen. Laat elke collega om beurt z’n favoriete playlist kiezen en zet die op tijdens het telewerk. Liever geen muziek op de achtergrond, maar echte kantoorgeluiden? Dat kan! Via www.mynoise.net kan je heel wat achtergrondgeluiden downloaden en beluisteren.

Tip: Spotify, iTunes

 

  1. Eat & Greet

De lunchpauze is hét moment om te socializen. Plan een online “eating” in waarbij iedereen luncht. Lijkt vergezocht om naar etende gezichten te kijken? Dat is nochtans net wat we in real life zo gezellig vinden.

Tip: Zoom, Microsoft Teams, Skype for Business

 

  1. So You Think You Can Sit?

Wie telewerkt werkt maar best in de juiste zithouding. Online tutorials leren je om zo ergonomisch mogelijk te werken, waardoor je rugklachten vermijdt. Waarom niet in teamverband zo’n online zitsessie volgen? Interessant én ontspannend!

Tip: YouTube

 

  1. Welkom weekend!

Na een lange telewerkweek heb je een deugddoend weekend verdiend. Klink op vrijdagavond met z’n allen online op de mooie, niet-werkgerelateerde vooruitzichten. Zo creëer je samen het afterwork-gevoel. Proost!

Tip: Google Meet, Zoom, Microsoft Teams, Skype for Business

 

  1. Online socializen

De social distance bij telewerk hoeft niet te betekenen dat je niet kunt socializen met je collega’s. Maak een (gesloten) Facebook-groep voor al je collega’s of voeg hen toe op sociale media. Misschien leer je hen nog beter kennen?

Tip: Facebook, LinkedIn, Instagram

Met deze tips blijf je verbonden en gemotiveerd vanuit je home office. Wordt het je teveel online?
Spreek dan af voor een frisse wandeling. Af en toe live bijpraten zorgt voor the finishing touch.

 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor