Werkgenegenheid: Het belang van een goede werkplaats

BLOG
Werkgenegenheid: Het belang van een goede werkplaats

Werkgenegenheid zorgt ervoor dat jij en je collega’s met een goed humeur de werkdag starten en afronden. Denk bijvoorbeeld aan douches op het werk, een gezellige eetzaal, gratis cupcakes, etc. Een werkplaats met aandacht voor deze zaken heeft een positieve impact op het geluk van de medewerkers. 

 

Tips voor werkgevers

Werkgevers zijn verplicht om hun werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Daarbovenop zijn er heel wat tips & tricks om je personeelsleden gelukkiger te maken.

Ergonomie en comfort

Staat de werktafel op de juiste hoogte? Zitten de bureaustoelen gemakkelijk? Lekt de koffiekan? Zorg ervoor dat je werknemer niet sukkelt met defect materiaal. Een comfortabele werknemer is een happy werknemer.

Persoonlijke ruimte

Geef je personeelsleden een plekje voor hun eigen bubbel, zoals plaats om spullen op te bergen en de vrijheid om de werkruimte te personaliseren.

Meer natuur, meer tevredenheid

Planten verhogen de tevredenheid en concentratie van medewerkers. Ze verfrissen de lucht, regelen de luchtvochtigheid en zijn nog eens leuk om naar te kijken ook.

De juiste belichting

Voldoende licht heeft een positieve impact op je humeur en zorgt ervoor dat je werknemers niet in zombies veranderen. Zorg voor voldoende verlichting op de werkvloer, en vermijd fel tegenlicht.

Waardering

Je medewerkers zijn sneller bereid die extra mile af te leggen wanneer je ze overtuigt van de impact van hun job. Hierdoor halen ze meer voldoening uit hun werk en voelen ze zich meer gewaardeerd.

 

Tips voor werknemers

Ook als werknemer kan je de sfeer op de werkvloer aangenamer verbeteren

Elimineer ruis

Veel spullen in je omgeving leiden je af, zowel achter een bureau of een werktafel. Zorg dat je enkel het nodige bij de hand hebt. Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimde geest. Zennnnn.

Geef een persoonlijke toets aan je omgeving

Heb je thuis een foto of plantje op overschot? Neem deze mee naar het werk. Medewerkers zijn gelukkiger en productiever in een werkomgeving met een persoonlijke toets. Hoe meer vertederende jeugdfoto’s, hoe beter.

Zet een raam of deur open

Frisse buitenlucht is een stuk gezonder dan binnenlucht en helpt tegen uitputting en hoofdpijn. Zet daarom geregeld een raam of deur open om de binnenlucht te verversen. 

Drink water

Alsof er nog niet genoeg redenen waren om water te drinken. Water drinken is niet alleen belangrijk voor je algemene gezondheid, het heeft ook een positieve impact op je productiviteit. 
 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor