5 redenen om te bewegen tijdens je pauzes op het werk

5 redenen om te bewegen tijdens je pauzes op het werk

BLOG
bewegen op het werk

Op drukke werkdagen vergeten we weleens genoeg stappen te zetten. En da’s jammer, want het kan ook anders. In dit artikel kom je te weten waarom je tijdens je lunchpauze je smartphone beter links laat liggen en toch wat beweging opzoekt.

1. Bewegen op het werk is gezond

Het is algemeen geweten: bewegen is gezond. Je voelt je niet alleen beter in je vel, je conditie gaat er ook op vooruit en je verlaagt de kans op gezondheidskwalen zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes.

Experts raden aan elke dag minstens een halfuur te bewegen. Door deze dertig minuten op te splitsen in drie blokken van tien, kun je bewegen perfect integreren in je werkpauzes.

Tip: door in de buitenlucht te bewegen, neem je een flinke dosis zonlicht op en werk je je tekort aan vitamine D weg. Je voelt je in geen tijd energieker.

2. Je bent productiever en creatiever

Bewegen is goed voor je brein. Wandelen, joggen of fietsen tijdens je lunchpauze boost je productiviteit en creativiteit. Vermijd tijdens pauzes sociale media en wacht nog even met het beantwoorden van die ene mail. Je hersenen zijn namelijk nog volop bezig met het verwerken van informatie. Leg je smartphone aan de kant en wandel een blokje om. De gezonde buitenlucht maakt je hoofd leeg, zodat jij je lichaam vol energie en nieuwe inspiratie kunt tanken voor een productieve namiddag.

3. Bewegen verlaagt het stressniveau

Burn-outs zijn een veelvoorkomend probleem in de professionele wereld. Heel wat mensen worden er op een bepaald moment in hun loopbaan mee geconfronteerd. Door te sporten of bewegen tijdens je pauze, maak je endorfines en BDNF (brain-derived neurotrophic factors) aan die je stressniveau verlagen.

Ga eens te voet of met de fiets naar je werk. Zo begin en eindig je de dag met een fris hoofd.

4. Meer quality time met de kids of collega’s

Sporten kan ook een vorm van quality time zijn. Beweeg dus niet alleen, maar met je partner, collega of kinderen. Bewegen met je actieve kroost kan op heel wat manieren: van een natuurwandeling maken tot een hinkelspel tekenen met stoepkrijt. Of ga wandelen met een collega en geef de teamspirit in je team een extra duwtje in de rug.

5. Bewegen op het werk spaart tijd

Tijdens je werkpauzes sporten kan je ook heel wat tijd besparen. Door tijdens de middagpauze te gaan wandelen of joggen, heb je de hele avond vrij om andere dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld tijd maken voor familie of vrienden.

Op zoek naar een gezonder werkritme? We helpen je graag

Wil je toewerken naar een evenwichtiger, gezonder werkritme? Onze consulenten bieden je graag een luisterend oor en voorzien je van advies op maat. Neem zeker contact met ons op.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor