5 signalen die tonen dat je klaar bent voor een nieuwe job

5 signalen die tonen dat je klaar bent voor een nieuwe job

BLOG

Ga je met een wrang gevoel naar je werk? Tel je elke dag de minuten af? Deze 5 signalen vertellen je dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

1. De snoozebutton is je beste vriend

Je wekker gaat en je zoekt de wil om uit het bed te komen. Elke dag fris en levenslustig uit het bed stappen, is helaas voorbehouden aan de vroege vogels onder ons. Als je - ondanks een goeie nachtrust - lui en moe blijft, dan mis je waarschijnlijk de motivatie om te gaan werken.

2. Je bent een outsider op het werk

Voel je je niet thuis op je werk? Ga dan op zoek naar een betere omgeving. Om niet uit de boot te vallen, moet je je aanpassen aan de bedrijfscultuur. De cultuur waarin je werkt, is misschien wel net zo belangrijk als je job zelf. Volgens Wervingsspecialist Robert Walters zegt 27 % van de werknemers zijn of haar job op door problemen met een collega of met de bedrijfscultuur.

3. Je haalt je enige plezier uit je loonstrookje

Uit onderzoek van Salary.com blijkt dat voor 73% van de mensen het loonstrookje de belangrijkste motivatie is om elke dag naar het werk te gaan. Maar geld is geen garantie voor geluk. Met geld als belangrijkste drijfveer mis je ambitie en uitdaging. Zo verwaarloos je je skills in plaats van ze verder te ontwikkelen.

4. Je leert niets meer bij

Om carrière te maken, moet je jezelf blijven ontplooien. In een nieuwe baan leer je veel bij. Je leert nieuwe collega’s kennen en een nieuwe omgeving verkennen. Als deze prille fase voorbij is, wil je op persoonlijk en professioneel vlak blijven groeien. Is dit niet het geval, dan is het misschien tijd om verder te zoeken.  

5. Je telt de minuten af…

Het is nog maar 10u00 en je kan nu al niet wachten tot je dag voorbij is. Herkenbaar? Dan ga je beter op zoek naar iets anders. Zonder motivatie en ambitie presteer je ondermaats en ben je geen aanwinst voor je bedrijf. Vroeg of laat brengt dit problemen met zich mee. Ga op zoek naar een job die je uitdaagt!  

 

Herken je deze signalen? Dan is het tijd voor een nieuwe job. Vind de perfecte job bij Jobmatch of contacteer het dichtsbijzijnde Jobmatch kantoor voor de perfecte match. Samen zoeken we jou nieuwe uitdaging!

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor