Breng je carrière in beweging met een persoonlijk ontwikkelingsplan

Breng je carrière in beweging met een persoonlijk ontwikkelingsplan

BLOG
persoonlijk ontwikkelingsplan

Jezelf ontwikkelen en blijven leren, komt je carrière niet enkel ten goede, het is ook gewoon leuk. Om je ambities vorm te geven, is een persoonlijk ontwikkelingsplan of POP een echte hulp. Je leest er hier alles over.

Wat is een persoonlijk ontwikkelingsplan?

Een persoonlijk ontwikkelingsplan of POP is een overeenkomst tussen jou en je werkgever. Het is een plan voor je eigen professionele ontwikkeling. Het doet nadenken over wat je al in je mars hebt, waarop je wil inzetten en wat je op korte en lange termijn wil bereiken. Die informatie giet je dan in een gestructureerd persoonlijk ontwikkelingsplan. De werknemer doet meestal een aanzet, de werkgever voorziet de nodige tijd en middelen.

Waarom een persoonlijk ontwikkelingsplan maken?

Een POP komt van pas in heel wat verschillende situaties. Vraagt je werkgever om een POP op te stellen, steek dan de koppen bijeen en kijk hoe jullie elkaar kunnen helpen. Ben je op zoek naar een nieuwe job, maar weet je niet goed welke functie je juist zoekt? Dan is een POP een goede manier om overzicht te krijgen van wat je kunt en wil. Of stel een ontwikkelingsplan op als je je wil ontwikkelen, maar nog niet goed weet welke kant je uit wil. Ten slotte kun je ook een POP opstellen als plan van aanpak om een concreet professioneel doel te bereiken.

Je eigen persoonlijk ontwikkelingsplan in een-twee-drie

Wil je graag je eigen POP opstellen? Volg onderstaande drie stappen.

  1. “Waar sta ik nu?”

Elk persoonlijk ontwikkelingsplan ziet er anders uit. Eerst moet je ontdekken wat je sterke en minder sterke punten zijn. Maak een evaluatie van je huidige situatie en bepaal wat je wil bereiken en welke skills je onder de knie wil krijgen.

  1. “Wat wil ik bereiken?”

Zet je ontwikkelingsdoelen op papier. Vraag je af wat je wil bereiken en welke vaardigheden je onder de knie wil krijgen. Doe dit aan de hand van de uitgewerkte SMART-doelen. Zo blijven je doelen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

  1. “Hoe bereik ik mijn doel?”

Ten slotte is het tijd om een concreet plan uit te werken. Ga je voor een online cursus of toch liever avondschool? Wees zo duidelijk mogelijk en knoop er een planning aan vast.

Zin om jezelf te ontwikkelen in een nieuwe job? We helpen je graag

We wensen je heel veel succes met je nieuwe uitdaging. Kunnen we je nog ergens bij helpen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze consulenten staan klaar voor jou.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor