Dag van de Zorg zet zorgverleners in de bloemetjes

Dag van de Zorg zet zorgverleners in de bloemetjes

BLOG
Zorgverlener helpt patiënt.

Zondag 17 maart is het de apotheose van de Week van de Zorg. Op Dag van de Zorg, zondag, openen 230 organisaties hun deuren voor het brede publiek. Ontdek de assistentiewoningen van Goodlife Zaventem nog voor de officiële opening of knuffel één van de 200 schapen op zorgboerderij De Witte Hoeve in Overslag.

Van het CAW tot een woonzorgcentrum of een psychiatrisch ziekenhuis: wie interesse heeft in de zorgsector komt op Dag van de Zorg zeker aan zijn trekken. In alle uithoeken van Vlaanderen leer je bij over geestelijke en fysieke gezondheid.

 

Focus op het brein

Je agenda beheren is formaliteit, want belangrijke afspraken onthoud je toch wel. En het nummer van je beste vriendin? Dat ken je uiteraard uit je hoofd. Maar op een dag is dat misschien niet meer zo. Het aantal mensen met dementie in ons land wordt momenteel geschat op ruim 130.000. Tegen 2060 zal dat aantal volgens de huidige voorspellingen verdubbelen, tot 260.000 patiënten.

Een gezonde levensstijl is een van de voornaamste preventieve maatregelen. Alleen weet twee derde van de Vlamingen dat niet. Reden genoeg dus om voor de achtste editie van Dag van de Zorg het brein in de kijker te zetten. Met natuurlijk ook aandacht voor andere hersenaandoeningen, zoals beroertes, en tips om je brein gezond te houden.

 

Een blik achter de schermen

Dag van de Zorg is uitgegroeid tot een echte gezinsdag. Op veel locaties is er een apart programma voor kinderen met een wedstrijd, een zoektocht of animatie op kindermaat. Naast een boeiend uitje voor jong en oud is Dag van de Zorg de uitgelezen kans om eens achter de schermen te kijken van zorginstellingen. Een bezoek is trouwens gratis.

Op de uitgebreide deelnemerslijst vind je onder andere leuke en leerrijke activiteiten bij:

 • Wit-Gele Kruis, Vilvoorde
  Vraag de verpleegkundigen de oren van het lijf over hun job tijdens een speeddate.
 • WZC Heilig Hart, Grimbergen
  Maak kennis met de robotkat of fiets met Google Streetview door de omgeving.
 • Hogeschool Howest, Brugge
  Werk je in het zweet in de VR-sportcube: boks, klim, tafeltennis, langlauf,…
 • De Branding, Heule
  Maak een ritje met de elektrische huifkar en pik een voorstelling mee in het belevingstheater.

 

Zorgprofessionals aan het woord

Deelnemende organisaties stellen zelf hun programma samen. In de ene zorginstelling krijg je misschien een rondleiding terwijl je elders een interessante lezing kan volgen of er een EHBO-workshop is voor de kinderen. Sowieso krijg je ervaringen te horen van mensen die met beide voeten op de werkvloer staan. Zij geven vanuit hun eigen ervaring een antwoord op je vragen.

Ook goesting in een job in de zorgsector? Goed nieuws: Jobmatch matcht je met je nieuwe job in de gezondheidszorg. Bekijk onze zorgvacatures of spring binnen bij Jobmatch Medical.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor