De jeugdbeweging als troef voor je carrière.

BLOG

Lid zijn van een jeugdbeweging is top om minstens eenmaal per week volledig uit je dak te gaan, eindeloos veel spelletjes te spelen, te slapen in tenten en te leren sjorren en om vrienden voor het leven te maken. Maar er is meer. Je kan die memorabele ervaringen uitspelen tijdens het solliciteren. Iemand met een verleden (of heden) in een jeugdbeweging is interessant voor een toekomstige baas omdat je :

 

  • sociaal vaardig bent
    In een jeugdbeweging leer je veel nieuwe mensen kennen en sluit je vriendschappen voor het leven. Je leert er ook om anderen te helpen en om compromissen te sluiten.  
  • zelfvertrouwen hebt
    Je maakt tal van avonturen mee waardoor je beetje bij beetje jezelf leert kennen en je grenzen verlegt. Goed voor zelfvertrouwen.  
  • zelfstandig bent
    Op kamp krijg je geen hulp van mama of papa en moet je de meeste dingen zelf doen. Je staat voor de eerste keer op eigen benen en krijgt zo meer verantwoordelijkheid.
  • gedisciplineerd bent 
    Uiteraard kan je in een jeugdbeweging je volledig uitleven, maar je leert je ook aan de regels te houden.

Stond (of sta) je als leiding in de jeugdbeweging, dan heb je meteen een extra troefkaart in handen. Want dan heb je reeds geproefd van leiderschap, je neemt initiatief, je organiseert activiteiten die daarbij nog eens leuk (creatief!) moeten zijn, je kan mensen motiveren, je kan het woord voeren enz.

Zet deze ervaringen zeker in de verf, want ze kunnen je helpen tijdens je sollicitatie. En heb je een oud-scout, -KSA, -Chiro … voor je zitten, dan heb je al meteen een eerste klik. 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor