De voordelen van wandelmeetings & wandelcoaching

De voordelen van wandelmeetings & wandelcoaching

BLOG
wandelcoaching wandelmeeting voordelen

Wandelen doet deugd. Dat het goed is voor je conditie, spreekt voor zich, maar wist je dat wandelen in de natuur je ook op professioneel vlak een aangenaam duwtje in de rug kan geven? Wandelcoaching reikt je nieuwe inzichten aan. Daarnaast kunnen natuurwandelingen met collega’s erg productieve ‘wandelmeetings’ zijn.

De voordelen van wandelcoaching…

… en meetings in de natuur

 

1. Laat je gedachten de vrije loop

Wandelen in de natuur geeft je een vrij gevoel, want er zijn letterlijk geen muren meer die je tegenhouden. De grote hoeveelheid zuurstof in de buitenlucht kan een gedachtestroom teweegbrengen die je binnen niet zomaar zou hebben.

2. Gebruik de natuur als tolk

In een kantooromgeving is het niet altijd eenvoudig om te verwoorden wat je bedoelt. Maar in de natuur vind je meer dan genoeg voorbeelden om als beeldtaal te gebruiken. Ben jij die vogel die tegen de wind in probeert te vliegen? Of voel je je eerder het blaadje dat zich laat meevoeren door de stroom?

3. Gemakkelijk praten

Al wandelend in de natuur zijn stiltes niet zo gauw ongemakkelijk en moet je niet voortdurend oogcontact maken met je gesprekspartner. De stilte doet mensen trouwens meer nadenken voor ze hun zegje doen. Het gesprek wordt zo vanzelf doelgerichter.

4. Verandering van omgeving

De beste inzichten krijg je vaak als je letterlijk afstand neemt van het probleem. Plots zie je oplossingen of patronen waar je voorheen te dicht met je neus op zat. Wist je bijvoorbeeld dat Isaac Newton de wet van de zwaartekracht bedacht toen hij een appel van een boom zag vallen?

5. Gewoon genieten

Wandelen in de natuur doe je in een zee van ruimte, met veel frisse lucht en een flinke portie vitamine D erbij . En waarom maak je er niet meteen een gezellige picknick onder collega’s van? De meest ongedwongen meetings zijn soms de meest productieve.

 

Tijd voor iets nieuws? We helpen jou het pad te effenen

Heb je nood aan een babbel over je carrièrepad of over jouw aanpak als werkgever? Onze consulenten bieden je graag een luisterend oor. Neem dus gerust contact op.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor