Jobmatch steunt ‘Back to school with a smile’ ❤️

Jobmatch steunt ‘Back to school with a smile’ ❤️

BLOG
BACK TO SCHOOL WITH A SMILE

Jobmatch steunt  ‘Back to school with a smile’ ❤️

1 september: de eerste schooldag! Bij heel wat kinderen staat die datum omcirkeld in de agenda. In 2020 is het wellicht meer dan ooit een dag om naar uit te kijken: bijpraten met de vriendjes, met je nieuwe boekentas en coole pennenzak naar de klas en alweer een klasje hoger zitten dan vorig schooljaar. Helaas worden niet alle schoolkinderen vrolijk van die datum …

Steeds meer kinderarmoede

Ondanks alle initiatieven van de overheid, groeien steeds meer Belgische kinderen op in een kansarm gezin. Volgens de cijfers van Eurostat , het Bureau voor de Statistiek van de Europese Unie, loopt 1 op 5 Belgen nog altijd het risico op armoede of sociale uitsluiting. Een duizelingwekkend cijfer. De coronacrisis doet er helaas nog een schepje bovenop: heel wat bedrijven gaan failliet of zien zich genoodzaakt om personeel te ontslaan, waardoor velen hun gezinsinkomen zien krimpen.

Back to school versus Back to reality

Voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben betekent ‘Back to school’ vaak ‘Back to reality’. Wie amper genoeg verdient om rond te komen, heeft nu eenmaal niet de middelen om fatsoenlijk schoolmateriaal te kopen. Met de zomeractie ‘Back to school with a smile’ wil vzw Goods to Give deze kinderen voorzien van degelijk schoolmateriaal. Zodat ook zij met zelfvertrouwen en zonder achterstelling aan hun toekomst kunnen beginnen.

Jobmatch doet mee!

Jobmatch draagt graag z’n steentje bij. Voor élke nieuwe uitzendkracht die in augustus via ons aan het werk is, schenken we een schoolpakket van 20 euro aan de actie ‘Back to school with a smile’. In dit pakket zit een mooie rugzak, een coole pennenzak en een hippe brooddoos.

Het is een klein gebaar, maar met een grote impact. Want elk kind verdient een eerlijke start.

Doe jij ook mee?

Draag jij ook graag jouw steentje bij aan dit mooie project? Dat kan!

  • Ben je werkzoekend? Solliciteer bij Jobmatch voor de job van je leven en steun zo de kansarme kinderen.

Samen bezorgen we elk kind een glimlach op de eerste schooldag!

 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor