MAART = COMPLIMENTEN MAAND

KALENDER 2021
maart - mars compliments

Elk jaar op 1 maart is het Nationale Complimentendag, het perfecte moment om jouw collega’s eens goed in de bloemetjes te zetten. Laat hen weten dat ze goed bezig zijn met deze 4 toffe manieren om complimentjes te geven.

Voorzie een tof kaartje

Wil je die ene collega heel graag bedanken voor alle hulp op de werkvloer of om voor jou in de bres te springen bij het opstellen van de verlofregeling? Dan is een grappig, lief of leuk kaartje daarvoor de ideale manier. Kies een exemplaar dat bij hem of haar past en schrijf een persoonlijke boodschap op de achterkant. Succes gegarandeerd!

Zeg het met een post-it

Verras je collega’s allemaal door bij iedereen een post-it op de computer of het bureau te plakken met een hartelijk compliment. Je hoeft er geen uitgebreid opstel voor te schrijven, aan een paar woorden heb je vaak genoeg om iemand een goed gevoel te bezorgen. Toon hen dat je blij bent dat je op hen kan rekenen of dat ze een aanwinst zijn voor jouw team.

Thuiswerken? Ook virtueel kan je complimenten geven 

Als jullie allemaal aan het thuiswerken zijn, is het misschien lastiger om snel even een welgemeend compliment te geven. Toch heeft een lieve mail of een bericht via een messengertool hetzelfde effect. Voeg er nog een leuke afbeelding aan toe en laat je collega even glimlachen achter zijn of haar computer.

Geef er een verrassing bij

Heb jij de leiding over een team en wil je hen tonen hoe hard je hen waardeert? Breng dan bijvoorbeeld een taart met een complimentje op mee voor het hele team of haal broodjes tijdens de lunch en schrijf een persoonlijk compliment op het papier errond. Wedden dat jouw team zich heel geliefd voelt?

Nationale Complimentendag mag dan wel op 1 maart zijn, je kan je collega’s natuurlijk elke dag van het jaar laten weten dat je hen graag mag en hun werk op prijs stelt.
Complimenten krijgen maakt gelukkig en dat kan de sfeer op de werkvloer alleen maar ten goede komen!

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor