“Voor wie wil doorgroeien staat de deur áltijd open. Je moet enkel aankloppen.”

BLOG
Joke Willemoens doet haar verhaal over doorgroeien bij Jobmatch.

Joke Willemoens startte in 2014 als Business Manager bij Jobmatch. Sinds 2021 werkt ze er als Talent Acquisition Manager. Joke vertelt meer over haar traject en hoe Jobmatch doorgroeiers ondersteunt.

 

Doorgroeien bij Jobmatch

“In 2020, tijdens de coronapandemie, werden veel collega’s op economische werkloosheid gezet en bleef ik als enige van mijn team aan het werk”, vertelt Joke. “Ergens in die periode haalde ik een groot project binnen, waarvoor ik alles zelf mocht doen. Het gaf me veel voldoening om het resultaat van mijn inspanningen te zien, van de dingen die ík had gedaan. Als Business Manager was ik vooral verantwoordelijk voor de resultaten van mijn team.”

“Ik heb dat gevoel van voldoening aangehaald tijdens een evaluatiegesprek met mijn manager. Even later kreeg ik een job als Talent Acquisition Manager. Dat zag ik helemaal zitten. Mijn focus ligt nu op onze interne rekrutering en training: van de onboarding tot het opmaken van een opleidingsplan op maat.”

 

Een klein bedrijf heeft z’n voordelen

Joke: “Er werken zo’n tachtig medewerkers bij Jobmatch. Je kunt je dus écht niet verstoppen (lacht). Al tijdens het eerste gesprek maken we dat duidelijk. Tijdens een jaarlijks evolutiegesprek blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we naar waar je het komende jaar heen wil.”

“We stellen samen met elke Jobmatcher doelen op, en gaan na hoe we die met de juiste opleidingen en ondersteuning kunnen bereiken. Zo maken we duidelijk dat ze ondersteund worden, en dat ze mogen proberen en groeien.”

 

Professioneel én persoonlijk groeien

De afgelopen jaren stonden bij Joke in het teken van groei. Niet enkel op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak. “Bij Jobmatch ben ik groot geworden. Ik leerde er verantwoording afleggen, ondernemend zijn en zelfzeker communiceren. Maar dat was natuurlijk niet gelukt in een klimaat dat dit niet aanmoedigt. De bedrijfscultuur hier spoort je aan om de dingen aan te pakken.”

“Ik ben hét voorbeeld dat Jobmatch je prikkelt door te groeien. Maar je moet het wel zelf aanhalen. Toen ik afstudeerde, was ik klaar om hogerop te geraken. The sky was the limit. Vandaag heb ik nog altijd ambitie, maar op een andere manier. Ik ben ambitieus om de job te vinden die ik leuk vind. En op dit moment zit ik ook echt waar ik wil zitten.”

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor