Waarom uitzendkrachten ook op de lange termijn een goeie zet zijn

Waarom uitzendkrachten ook op de lange termijn een goeie zet zijn

BLOG
uitzendkrachten lange termijn

Op piekmomenten een uitzendkracht inhuren is een prima idee, en voor veel bedrijven de voornaamste reden om voor uitzendwerk te kiezen. Maar wist je dat tijdelijke werkkrachten veel meer kunnen zijn dan gewoon een oplossing van korte duur? Werkgevers doen steeds vaker bewust een beroep op uitzendkantoren als onderdeel van hun langetermijnstrategie. En daar hebben ze goede redenen voor. Volg even mee. 
 

Doeltreffend(er) rekruteren

In zelf rekruteren kruipt heel wat tijd en moeite. Een vacature moet aanstekelijk geschreven zijn, maar ook realistisch. Daarna moet je de vacaturetekst publiceren en naar kandidaten zoeken via alle mogelijke kanalen, want massale reacties op vacatures komen tegenwoordig nog maar zelden voor. Bovendien moet je advertentiekosten betalen, cv’s doorspitten, sollicitatiegesprekken voeren, vaardigheden testen … en riskeren dat je alsnog bot vangt bij de geknipte kandidaat, of dat de ultieme man of vrouw voor de job de vacature zelfs niet eens tegenkomt.

Een uitzendkantoor vist daarentegen in een veel grotere – en vaak ook relevantere – ‘talent pool’. Maar misschien wel het grootste voordeel is dat je je werving en selectie volledig uit handen kunt geven.

Jobmatch stelt voor jou de vacature op, zoekt en nodigt de beste (juiste!) kandidaten uit, voert de nodige sollicitatiegesprekken, doet de referentiechecks en selecteert uiteindelijk voor jou het neusje van de zalm. Dat doen we niet alleen met oog voor het kennen en kunnen, maar ook voor de persoonlijkheid van de kandidaat (soft skills). We stellen iemand alleen aan je voor als we zeker zijn dat hij of zij goed zal passen bij jouw bedrijfscultuur.
 

Met uitzendkrachten minder risico op de lange termijn

Zoals je weet, mogen werkgevers sinds enkele jaren geen proefperiode meer inlassen voor nieuwe werkkrachten. Uitzendwerk biedt het perfecte alternatief, omdat niets of niemand je verplicht om een tijdelijk contract te hernieuwen na afloop. Blijkt het wel te klikken met die tijdelijke werkkracht? Dan is de stap naar een contract voor de lange termijn snel gezet.

Wist je dat … het overgrote deel van de kandidaten die Jobmatch voorstelt, na hun interimperiode vast in dienst gaan bij onze klanten?

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor