Wat zijn de voordelen van werken met een interimkantoor?

Wat zijn de voordelen van werken met een interimkantoor?

BLOG

Geen zin om tien jaar vastgeroest hetzelfde routineuze taakje uit te voeren? Of wil je jouw tijd indelen zoals jij wil en je kansen op een bore-out zo minimaal mogelijk houden? Dan is de kans groot dat een tewerkstelling via interim jou op het lijf geschreven is. We zetten graag de voordelen van werken met een interimcontract in de kijker.

Flexibel

Timemanagement is tegenwoordig even belangrijk als een kop koffie in de ochtend. En wie bepaalt zijn tijd beter dan jijzelf? Juist, jijzelf. Wil je graag non-stop werken en de benen van onder je lijf lopen? Dan vindt een interimkantoor ongetwijfeld de perfecte job voor jou. Beslis je om daarna een reis rond de wereld te maken? Even goede vrienden.

Als je met een interimcontract aan de slag gaat, bepaal je zelf hoeveel en hoe lang je werkt. Terwijl je managers hoort klagen dat hun vaste werknemers even flexibel zijn als een loden deur, hoor je vaak het omgekeerde bij werkgevers die regelmatig arbeidskrachten in dienst nemen met een interimcontract. Als jouw tijdsbesteding even voorspelbaar is als de laatste verkiezingsuitslagen, kan werken met een interimcontract helemaal jouw ding zijn.

Netwerken

Heel wat mensen vinden een job via hun eigen netwerk. Maar wat als je niet goed weet hoe te beginnen met netwerken? Door verschillende interimjobs te doen kom je met heel wat mensen in contact. Als je die contacten ook nog weet te onderhouden, heb je in geen tijd een netwerk waar zelfs Marc Coucke jaloers op is.

Ervaring

Je kan proeven van verschillende jobs en krijgt tijd om uit te zoeken wat écht bij je past. Je leert in no time de finesses van de job en kan die ervaring meenemen richting de baan van je leven. Op die manier wordt jouw cv in een handomdraai zo impressionant dat recruiters je smeken om voor hen te komen werken.

Opstap naar vast werk

Bij interimwerk denken we per definitie aan kortdurende werkopdrachten, maar niets is minder waar. Voor wie op een bepaald moment genoeg gefladderd heeft, is een interimjob vaak dé opstap naar vast werk. Je krijgt er immers de kans het beste van jezelf te geven en geen enkele baas laat graag goede werkkrachten gaan. Grote kans trouwens dat jouw rechtstreekse leidinggevende ooit ook begonnen is als interimkracht. Laat die ambitie maar komen.

Klaar om de volgende stap te nemen in je carrière? Bekijk dan zeker onze vacatures of solliciteer spontaan.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor