De 6 Leukste jobs ter wereld

De 6 Leukste jobs ter wereld

Waterglijbaantester, knuffelaar, professionele Netflixkijker. Dit zijn geen fictieve droomjobs uit de verbeelding van een 8-jarige, maar échte jobs. Lees: mensen worden hiervoor betaald! Overweeg je een grensverleggende carrièreswitch? Deze 6 jobs zullen je alvast inspireren.

 

Waterglijbaantester

Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Deze job omvat precies wat de naam impliceert: je reist verschillende waterpretparken af en test de waterglijbanen. Ondanks een eindeloze hoeveelheid plezier, moet je de job wel serieus nemen: is de glijbaan veilig? Is er een optimale hoogte/ snelheid/ hoeveelheid water? Hoe zit het met comfort en funfactor? Deze zaken moet je analyseren en beoordelen.

Verloning
In 2013 nam reisorganisatie First Choice een waterglijbaantester in dienst. Deze waterrat bezocht in 6 maand tijd 20 vakantieparken over heel de wereld en kreeg hiervoor een loon van 12.300 euro.

 

Bedtester

Ongetwijfeld heb je ooit grappen gemaakt over ‘betaald worden om te slapen’, maar ook dit is een bestaand beroep. Luxueuze hotels, ziekenhuizen en bedfabrikanten over heel de wereld nemen schone slapers/slaapsters in dienst om hun bedden te testen. Onderzoekers meten en analyseren je hersenactiviteit tijdens je slaap, terwijl jij je professionele inzicht geeft over het slaapcomfort. “Sleeping on the job” heeft plots een heel andere betekenis.

Verloning
Je wordt er niet stinkend rijk van. Een “professionele slaper” uit Boston (VS) verdiende in 2013 ongeveer 1070 euro per maand om een jaar lang ziekenhuisbedden te testen.

 

Professionele Netflixkijker

Pak een deken, plof neer in de zetel en bingewatch Netflix zonder je schuldig te voelen. Meer nog: krijg er een loon voor! Je verantwoordelijkheid is het bekijken, onderzoeken, beoordelen en analyseren van het gigantische aanbod films en series op Netflix. De enige voorwaarden zijn een goede TV – en filmkennis en een sterk uithoudingsvermogen om uren voor je televisiescherm te zitten.

Verloning
Netflix geeft geen informatie over het salaris. Maar professionele Netflixer Greg Harty zegt dat de verloning het urenlang kijken van afschuwelijke series verzacht. Als we dus tussen de regels lezen, mogen we vaststellen dat het loon niet mis is.

 

Professionele knuffelaar

Heb je een hoog knuffelgehalte? Daar kan je vanaf nu geld mee verdienen. De eerste knuffelcafé’s startten een paar jaar geleden in – misschien niet verbazend - Japan. Het concept is ondertussen overgewaaid naar de VS, waar professionele troetelberen je overdonderen met knuffels. Ook handjes vasthouden en haren strelen kan nog net door de beugel.

Verloning
Een knuffelsessie in een knuffelwinkel zoals ‘The Snuggery’ in New York kost gemiddeld 50 euro per sessie. Een drukbezette knuffelaar verdient zo tot maar liefst 26,000 euro per jaar. Eventuele slechte lichaamsgeur moet je er wel bijnemen.

 

Professionele reiziger

Je jobomschrijving? De allermooiste plekken op aarde bezoeken en daarvoor betaald worden. Het takenpakket bestaat uit vakantiebestemmingen en bezienswaardigheden beoordelen. Reisbureaus bieden hun klanten de beste reiservaringen op basis van jouw professionele opinie en beoordeling.

Verloning
Een reisjournalist bij TheBigTrip.com kreeg in 2009 een jaarloon van ongeveer 40,000 euro, bovenop de reis die volledig gedekt en verzekerd was.

 

Eilandwachter

Geen interesse in een carrière als conciërge? Wat dacht je van eilandcongiërge? De peperdure woningen op privé-eilanden (zoals in Fiji en de Bahama’s) hebben heel wat onderhoud nodig. Zorgeloos luieren op het strand is jammer genoeg een klein onderdeel van je job: als eilandwachter zorg jij voor alle onderhoudswerken en karweien op en rond het eiland. De kans is klein dat je nadien nog genoeg energie hebt om een zandkasteel te bouwen.

Verloning
Dit hangt af van een aantal zaken: hoe groot is het eiland, hoeveel onderhoudswerk is er nodig, wie is de eigenaar, etc. In 2016 verdienden eilandwachters tussen 12,800 euro en 100,000 euro per jaar.

 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor