Kersverse Business Manager Jamal vertelt over zijn onboarding bij Jobmatch

BLOG
onboarding

Begin februari begon Jamal Slotboom bij Jobmatch Antwerpen. Na een stevige onboarding is hij helemaal klaar om erin te vliegen. Onze kersverse Business Manager vertelt vol enthousiasme over z’n eerste weken bij ons.

Een intense onboarding

“Het was druk, maar ik heb er vooral veel energie van gekregen. De eerste weken zaten tjokvol algemene trainingen en coachingsessies. Je wordt hier goed begeleid, maar krijgt ook de vrijheid om op je eigen tempo aan de slag te gaan. Dat is de manier waarop ik het liefst nieuwe dingen leer.”

“Het inwerktraject bij Jobmatch zit goed in elkaar. Geloof me, ik heb het ook al anders meegemaakt. Dat je na enkele gesprekken gewoon in het diepe wordt gegooid. Dit werkt duizend keer beter, want het bereidt je écht voor op de job. Of dat is toch wat ik nu voel: ik weet wat me te wachten staat en bij wie ik moet aankloppen als dat even niet het geval is” (lacht).

Grote recruiters, kleine recruiters en Jobmatch

“Ook bedrijfscultuur en het type organisatie spelen een grote rol in hoe de onboarding vorm krijgt. Ik heb altijd in de sector gewerkt. Toen ik net van de schoolbanken kwam, ben ik als consulent begonnen en doorgegroeid tot Business Manager.”

“Ik heb enkele jaren bij een grote recruiter gewerkt. Een goede leerschool was het zeker, maar je blijft wel een radertje in het geheel. Daarna zat ik in een bedrijf, waar er geen radertjes waren, en ik rechtstreeks rapporteerde aan de directeur. Ik heb het gevoel dat Jobmatch er een beetje tussenin zit. Iedereen kent elkaar, we hebben dezelfde doelen voor ogen en willen die ook bereiken. En al vanaf dag één heerst er een gevoel dat je welkom bent. Dat is echt onvervangbaar.”
 

Geen springplank naar iets anders

“Dat goede gevoel bij het bedrijf, mijn collega’s en hoe Jobmatch zelf naar de rekruteringssector kijkt, was er al snel. Vanaf het eerste informele, leuke telefoontje klopte het plaatje voor mij eigenlijk al. En mijn eerste weken bij Jobmatch hebben dat gevoel alleen maar bevestigd en versterkt.”

Waar mijn verdere ambities bij Jobmatch liggen? Een directeursfunctie (lacht). Nee, dat weet ik nog niet. Van ons kantoor in Antwerpen wil ik nu gewoon een groot succes maken. Mijn nieuwe functie bij Jobmatch is voor mij zeker niet tijdelijk. Het is geen springplank naar iets anders. Ja, ik zie mezelf hier echt wel blijven.”

 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor