Tijd voor pauze: 3 herfstsoepen met een originele twist

BLOG
herfstsoep

Iedereen houdt van gezelligheid, ook op het werk. Maar in de koude herfst- en wintermaanden kunnen we allemaal wel wat extra warmte gebruiken. Tijd om op de pauzeknop te drukken met … een heerlijk kopje verse herfstsoep!

Werkgeluk zit soms in een thermosfles

Soep op het werk heeft veel voordelen: je krijgt een goede dosis vitamines en water binnen en samen eten schept een band. Lekkere soep is daarnaast ook het pérfecte excuus om er tijdens de middagpauze met een thermosfles op uit te gaan. Of slurp wat van je thermos vol werkgeluk tijdens een productieve wandelmeeting.

Verse soep, zo gemaakt! 

Zin om je collega’s eens lekker én vers te trakteren? Deze klassieke soeprecepten met een verrassende toets weet iedereen te smaken. En ze zijn nog eens supergemakkelijk om te maken ook.

Pompoensoep met frisse appel

Wat heb je nodig voor vier collega’s?

  • 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • verse gember
  • 150 gram fris-zure appel
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels room
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Stap 1: Snij de pompoen, de geschilde appel en de ui in blokjes.

Stap 2: Doe olijfolie in een grote ketel en stoof de ui glazig. Voeg dan de pompoen en appel toe en laat even stoven. Overgiet het geheel met de groentebouillon. Dek de ketel af, breng aan de kook en laat de soep 25 minuten pruttelen.

Stap 3: Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room, verse gember en een snufje peper en zout toe. Werk eventueel af met enkele druppels pompoenpitolie of heerlijk pittenbrood.

Erwtensoep op z’n Marokkaans

Wat heb je nodig voor vier collega’s?

  • 400 gram gedroogde gepelde tuinbonen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • grof zout
  • komijn

Bereiding

Stap 1: Snij de uien en knoflook in fijne stukjes.

Stap 2: Verwarm een stevige scheut olijfolie in een grote ketel en bak de uien en knoflook op een laag vuur. Voeg daarna de tuinbonen, komijn, voldoende water en zout toe.

Stap 3: Als de tuinbonen een soort puree zijn, voeg je verder water toe tot de soep de perfecte consistentie heeft: niet te dik, maar ook niet te waterig. Geef de soep wat extra pit met komijn, paprikapoeder, grof zout en olijfolie. Serveer met kraakvers Marokkaans brood.

Paddenstoelensoep met geroosterde kastanjes

Wat heb je nodig voor vier collega’s?

  • 500 gram kastanjes
  • 150 gram gemengde bospaddenstoelen
  • 2 uien
  • 1 preiwit
  • 2 lente-uien
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • fijn en grof zeezout
  • zwarte peper

Bereiding

Stap 1: Borstel de paddenstoelen en snij ze in kleine stukken. Snipper de uien en het preiwit fijn en snij de lente-ui in ringetjes. Kook ook je kastanjes in een aparte ketel.

Stap 2: Verhit een eetlepel olijfolie in een ketel en stoof de ui en prei glazig. Voeg de kastanjes toe en laat 30 minuten koken.

Stap 3: Kruid bij met peper en zout. Mix en zeef de soep ten slotte. Serveer met extra paddenstoelen, lente-ui en olijfolie. Smakelijk!

Op zoek naar een job met pit?

Duik in onze vacatures. Onze consulenten staan voor je klaar met advies op maat. Neem contact met ons op.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor