Promotie maken? Groei door in je werk met deze 4 tips

BLOG
promotie maken

Yes, jij wil graag promotie maken. Spannend! Maar wat is de beste manier om door te groeien? Lees onze tips om er snel werk van te maken.

1. Plan je weg naar success

Met de ambitie om door te groeien, is helemaal niets mis. Integendeel! Durf je leidinggevende erover aanspreken en je weet meteen wat je doorgroeimogelijkheden zijn. Is er nog werk aan de winkel omdat je bepaalde kennis of vaardigheden mist? Leg een persoonlijk ontwikkelingsplan voor aan je werkgever – vraag je leidinggevende desnoods om hulp – en ga ervoor!  

2. Werk slimmer

Harder werken mag, maar slimmer werken is nog beter als je vastbesloten bent om promotie te maken. Durf – in overleg met je leidinggevende – de makkelijke taken te delegeren aan collega’s met wat minder ervaring, zodat jij je ten volle kunt storten op taken die je meer zichtbaarheid geven. 

Zie je mogelijkheden tot automatisering? Ga ermee aan de slag. Een proces stroomlijnen kan zo eenvoudig zijn als een checklist opstellen waarmee jij en je collega’s flink wat tijd besparen. 

3. Creëer je eigen functie

Promotie maken doe je door verder te kijken dan je neus lang is. Merk je dat jouw team een (collega met een bepaalde) expertise mist? Word zélf de specialist door je bij te scholen – lees zeker wat onze CEO Benoit vertelt over upskilling – en durf daar proactief in zijn. Dat wil zeggen: volg de ontwikkelingen in je vakgebied op de voet, zodat jij de expert wordt in de nieuwste methode of technologie nog voordat je werkgever er een vacature voor openstelt.

4. Promotie maken kun je ook elders

Interne mobiliteit – promotie maken op je huidige werkplek – is niet altijd een optie. De mogelijke redenen daarvoor lopen uiteen, maar niet getreurd. Er zijn altijd wel interessante vacatures te vinden én onze consulenten staan voor je klaar met tips en advies.

Samen vinden we voor jou de juiste match!  
 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor