5 redenen om te bewegen op het werk

BLOG
Een werknemer doet aan beweging tijdens het werk.

Op drukke werkdagen raken we al vlug aan ons scherm gekluisterd. En da’s jammer, want bewegen op het werk is juist erg belangrijk. In dit artikel kom je te weten waarom. De ene reden is nog verrassender dan de andere!

1. Bewegen op het werk is gezond

Experts raden aan elke dag minstens een halfuur te bewegen. Je voelt je dan niet alleen beter in je vel, je conditie gaat er ook op vooruit en je verlaagt je kans hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes.

Tip! Splits een halfuur beweging op in drie blokken van tien minuten. Zo wordt bewegen op het werk erg haalbaar.

2. Je bent productiever en creatiever

Bewegen is goed voor je brein. Wandelen, joggen of fietsen tijdens je lunchpauze boost je productiviteit en creativiteit. Leg je smartphone aan de kant om je hersenen rust te geven, en ga naar buiten. De gezonde buitenlucht maakt je hoofd lekker leeg en de zon brengt je vitamine-D-niveau weer op peil. Zo tank je je lichaam vol energie en inspiratie voor een productieve namiddag.

3. Bewegen verlaagt het stressniveau

Burn-outs zijn een veelvoorkomend probleem. Heel wat werkende mensen worden er op een bepaald moment in hun carrière mee geconfronteerd. Door te sporten of bewegen tijdens je pauze, maak je endorfines aan die je stressniveau verlagen.

4. Bewegen kan ook gewoon gezellig zijn

Samen bewegen schept een band. Vraag je collega’s gerust of ze mee willen gaan sporten of wandelen tijdens de lunch. Of trek, als je thuiswerkt, met je partner of kinderen de buitenlucht in. Bewegen met je gezin kan op heel wat manieren, van samen een natuurwandeling maken tot een hinkelspel tekenen met stoepkrijt. 

5. Bewegen op het werk spaart tijd

Tijdens je werkpauzes sporten, kan je ook heel wat tijd besparen. Door tijdens de middagpauze te gaan wandelen, fietsen of joggen, heb je de hele avond vrij om andere dingen te doen die je leuk vindt.

Op zoek naar een gezonder werkritme? Kom eens praten!

Zit het niet helemaal goed met je werk-privébalans of overweeg je om andere reden een nieuwe job? Kom er eens over praten met onze consulenten. Neem gerust contact op en we zien elkaar snel.

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor