Tijd voor een carrièreswitch? 5 signalen om van job te veranderen

BLOG
carrièreswitch

Een carrièreswitch is voor iedereen een sprong in het diepe. Logisch dus dat je écht zeker wil zijn dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Onze consulenten vragen gemotiveerde kandidaten elke dag naar hun redenen om van job te veranderen. De populairste antwoorden goten we in een top vijf. Herken jij jezelf in een of meerdere van deze drijfveren? Dan is de kans groot dat ook jij toe bent aan een carrièreswitch.

1. Je krijgt geen opslag

Geld maakt niet gelukkig, da’s waar. Maar het gevoel hebben dat je eerlijk wordt verloond voor het werk dat je doet, is wel degelijk een belangrijke factor om gelukkig te zijn in je job. Ben jij niet tevreden over je salaris en krijg je maar geen opslag? Je bent zeker niet de eerste om daar een carrièreswitch voor te ondernemen.

2. Je weet dat je méér in je mars hebt

In het begin was je misschien nog wat nerveus, maar vandaag heb je je takenpakket volledig onder de knie. Sterker nog, je voelt je eigenlijk niet meer uitgedaagd en alle dagen lijken op elkaar. Je collega’s en leidinggevende vinden het maar vanzelfsprekend dat je je werk goed doet en je voelt je niet gewaardeerd of zelfs onzichtbaar. Je verveelt je voortdurend, bent snel afgeleid (bijvoorbeeld door social media) en je persoonlijke ontwikkeling staat al een tijdje stil.

3. Je vindt de werksfeer niet leuk

Misschien doe je je werk graag, maar klikt het gewoon niet met die ene collega – of je team. Da’s niet noodzakelijk een probleem, want je collega’s hoeven je beste vrienden niet te zijn. Maar als de werksfeer zo slecht is dat je er humeurig van wordt en je niet kunt wachten om ’s avonds de deur achter je toe te trekken, dan is een carrièreswitch – of beter gezegd, veranderen van werkgever – geen slecht idee.

4. Je voelt je altijd moe (burn-out)

Af en toe een dosis stress moeten verwerken is normaal, maar laat het niet tot een burn-out komen. Kun je je taken maar niet loslaten buiten de werkuren, sleep je je elke ochtend naar het werk, slaap je moeilijk en voel je je continu verdrietig of humeurig? Dan is het tijd om aan de noodrem te trekken. 

5. Je bent het pendelen beu

Een carrièreswitch hoeft zeker niet altijd een emotionele drijfveer te hebben. Een gangbare praktische reden om een nieuwe job te zoeken is voor veel mensen de reistijd tussen hun werk- en woonplaats. Niet zelden gaat het om werknemers die meer tijd willen overhouden voor hun gezin, sport of hobby.

Werk maken van die carrièreswitch? Kom eens langs

Onze consulenten helpen je niet zomaar aan een nieuwe uitdaging, maar aan een job die écht bij je past. Kom er eens over praten bij een kantoor in je buurt, neem contact op of ontdek meteen onze vacatures. Tot snel! 
 

Zit je met vragen? Of kom je graag eens op gesprek?
Dan is er altijd een Jobmatch-kantoor in je buurt.
Zoek het dichtstbijzijnde kantoor